Cuti, mula-mula rasa nak MC sbb sakit tekak, bangun pagi rasa sakit tekak hilang. Kalau dulu, sakit tekat sikit cam nih, dah kena tongsil dah, seminggu baru hilang makan antibiotik. Sekarang, ALHAMDULILLAH, tonsil dah takde, sakit tekak blh hilang tanpa telan ANTIBIOTIK. Kebesaran ALLAH.. cuma GOUT saja yang blm terkawal sepenuhnya…. Kalau displin, insyaAllah… boleh kawal. semuanya dari makanan…

Went to P.Mutual, submit client’s epf.. was rejected because of thumbprint.. LECEH betul EPF, kena buat semula thumb print client.

Pesuruhjaya sumpah, kena angkat sumpah… simple je office pesuruhjaya sumpah… camana derang nih bisnis ye, 1 sumpah RM4.. atau ada sumpah2 lain lagi yang mahal bayarannya.

Sekarang, hari memang panas….. pokok2 byk terbakar… kepala x leh tahan panas…. Terpikir jugak kadang2x macamana la planet yang dekat dengan matahari… Terbakar sokmo agaknya mcm matahari tu sendiri. ITU lah Kekuasaan ALLAH….

Gerak hati positive mengatasi gerak hati negative…. So, itu lah keputusannya…. SEMOGA ALLAH MEMBERKATI USAHA YANG SEDIKIT INI…

Urusan di pemaju selesai, urusan di Bank ISLAM selesai.. sekarang hanya tunggu loan approval sahaja… semoga tiada masalah loan.

Next move, kena ada modal besar untuk jadikan rumah ni berada dalam segment market nya sendiri. Tema dah ada, House like 5 star hotel… Modal nak kena besar la jugak nih… pergi ke barang-barang second hand S’pore dan barang-barang second hand tempatan… Tiada yang berkenaan, semuanya nampak lusuh…..

1 peluang, pegi ke kedai perabot kawan, dan mintak installment for 1 year, but price is cash price….. harap2 dia bagi la… So untung la sikit,

Harap-harap pembaca menyokong dan war-warkan lah pada sesapa yang ada urusan di Kuantan, atau bercuti di pantai yang indah di Beserah, Balok, Cherating…. TUkarlah suasana dengan duduk di Homestay… House like a 5 stars hotel…

Esok ada appointment dengan Dr Nasir.