Bulan nih, dah masuk ke berapa bulan tunggu proses beli rumah selesai… Masalah kat mana ? Bank, Pemaju, Lawyer.. atau aku sendiri.

Orang dah ramai dah call nak sewa homestay, tapi rumah x leh dapat lagi.. huhuhu.. sabar2x…

2-3 hari lepas, bank call, mintak push itu bank muamallat, kasi cepat sikit… sudah lama sangat proses, x siap2x… Call muamallat, katanya HQ proseskan permohonan, katanya, HQ mintak lawyer amend a few document sebbb term islamic. Lawyer tu tak islam..Ini tak tahu lah, amik berapa lama lagi.. tu baru nak prepare agreement, belum lagi nak sign n disburse…

Pening2x buyer cam nih… camana kalau nak amik rumah auction.. lagi haru biru… 90 hari je, kalau dah makan 3-4 bulan lom selesai.. mampuh deposit hangus, cenggini…

As a buyer, aku x reti dah nak buat apa lagi…. every week, tugas aku, call lawyer, call bank… tapi itu lah jawapanya.. bank kata dia dah hantar dokumen, lawyer kata dia x terima dokumen…. Pengalaman ni by default, semua orang aka rasa..!!!

Tengok next week. next week x de lak seminggu, dok jogja..huhuhu.. 2 minggu lagi la nampaknya. melepaslah cuti sekolah bulan 12 nih..