hobi adalah perkara yang kita suka lakukan yang bukan tugas hakiki. ada juga yang hobinya menjadi kerja bagi nya sendiri. mcm mula2 hobi main badminton, akhirnya end up dgn jadi kerja main badminton. mcm bolasepak, basikal…. ada yang menjadikan ia hobi tapi bila terlalu ekstrem dan kuasai hobi tersebut, akhirnya jadi kerjaya.

sebut pasal ekstrem, ada org sanggup habis ratus-ratus, ribu-ribu semata2 hobi… bijak ke ? bijak atau tidak, sangat subjektif. ada org mengkritik hobi sehingga menjadi ekstrem. contohnya, basikal.. sampai beli yg ribu2x, atau memancing sampai tinggal anak bini, sedangkan ia tidak mendatangkan hasil yang direct kepada kita. habiskan duit lagi ada la…

tapi kadang2x, kalau kita fikir secara mendalam…MUNGKIN..mungkin, hobi tersebut mendatangkan manfaat yang besar walaupun pada satu peringkat ia kelihatan ekstrem. Hobi ni dapat menenangkan kita, sebab kita melakukan perkara yang kita suka. stress blh hilang. so…. kalau ia ekstrem dan keluarkan belanja yang besar dan natijahnya ia memberi ketenangan kepada kita, dan hasilnya adalah kerja hakiki kita menjadi lebih produktif… so why not dengan pelaburan hobi yg mahal2x..🙂

Honda VTX 750- 10 Peratus Deposit SAHAJA -11 - Image

minat sungguh nak ada motor besar cam nih… ari tu gi tgk2 kat kedai motor chear.. test naik er6, BERAT, KAKI PUN X BERAPA NAK SAMPAI..🙂

easy rider nih, rendah sikit.. pas tu terjumpa lak motor nih kat mudah… ADAKAH INI SATU HOBI YANG EKSTREM MAHAL ??

P/S: semoga nafsu dapat di reset dengan nasihat kawan2x..🙂